Vrijdag 3 - zaterdag 4 - zondag 5 juli 2020

Laageind - Stabroek (BE)

Buikschuiven?

“Plat op je buik gaan en schuiven over een ingezeepte baan. Dat is de bedoeling op het jaarlijkse wereldkampioenschap buikschuiven in Zandvliet!”

Met die baseline worden al 8 jaar op rij telkens meer en meer mensen naar het WK Buikschuiven geleid. Een dag vol waterpret voor de deelnemers, en spektakel voor de toeschouwers. Zowel jong als oud heeft hier een leuke dag, gevuld met schuiven, optredens, dj’s, animo, foodstands en nog veel meer.

 

Zaterdag is de dag van stevigecompetitie tussen verschillende teams die ijveren voor de titel van Wereldkampioen Buikschuiven. Zondag is dan weer een familiedag voor ouders met kinderen, die ook in hun eigen kidsronde(s) strijden voor de titel. De deelnemers nemen het tegen elkaar op in de disciplines, zoals de Bel-ronde, Ballegooironde, Jump-to-the-Monkey, freestyle, Curling, ...

Dat we het evenement elk jaar blijven uitbouwen bewijzen we dit jaar door op vrijdag een Opening Party te geven. Houd u alvast vast aan de takken van de bomen want dit gaat een heus feest worden! Ook als je geen zin hebt om elk dag de verplaatsing te maken, kan je blijven slapen op onze festivalcamping. Voor een zeer kleine bijdrage kan je gebruik maken van alle campingfaciliteiten en ’s morgen genieten van een heerlijk ontbijtbuffet bij een straffe koffie en een krant.

Kortom, WK buikschuiven is een weekend vol plezier en spektakel. Zowel voor jong als oud, in team of individueel.